Ползи и вреди за Имунитета

от: 03/06/2021

Всички знаем или поне сме чували, че смехът е здраве и със сигурност е най-добрият лек. Знаете ли обаче защо именно това е факт? Това всъщност има реална действителна научна обосновка и тя е, че точно когато се смеете и се забавлявате мозъкът ви произвежда повече допамин и други химикали, които значително намаляват нивото на стреса, а по-малкото стрес разбира се означава по-добър имунитет.

 Знаете ли, че дори и само с оптимистичната нагласа повлиявате на имунитета со - в крайна сметка всичко опира до ума. Затова никога не подценявайте мозъка си в никакъв случай. Медитацията е един от световнодоказаните методи за повишаване на имунитета, но е нужно определено да я овладеете добре.

Покрай пандемията с Коронавирусът сте чували съвети от лекарите да се взима повече витамин D. В действителност витамин D е много силен имуностимулант, който обаче се акумулира в тялото единствено и само когато сме изложени на слънце.

Това е причината много хора да мислят, че стоенето вкъщи далеч от слънчевите лъчи има категорично лошо въздействие върху имунитета. Най-известният витамин обаче е и си остава Витамин C и знаете ли защо? Най-просто казано той влияе на имунните клетки както спанакът действа на Попай Морякът. Кара ги да са много по-силни и доста по-дейни в откриването на вредители. Един от най-добрите начини да се погрижите имунитета ви да бъде във форма не е чрез приемането на прахчета или хапчета, а с помощта на храната и напитките. Въпреки че имунитетът се крепи на всеки орган в тялото ни повече от 70 % от клетките, които контролират работата му се намират в стомаха и червата.

Знаете ли, че бактериите които се подвизават в тялото ни са близо 10 пъти повече от клетките, от които е изградено самото тяло. Всички те образуват човешкият микробиом или вторият ви имунитет. Общото тегло на всички тези бактерии в микробиома може да достигне до повече от 2 килограма. При прием на здравословни храни като пресни зеленчуци или плодове спомагате за баланса на добрите бактерии, които помагат за имунитета. Ферментиралите и леко развалени зеленчуци са чудесна храна на тези бактерии като киселото зеле е едно от любимите неща в менюто им. Бананите, картофите, царевицата и фъстъци не са препоръчителни и затова не е много хубаво да ги приемате в големи количества. Едни от най-големите вредители на тези доброкачествени бактерии са захарта и алкохолът и затова е добре да се избягват.

Един друг скрит и потаен вредител са електромагнитните вълни, които за жалост са навсякъде около нас чрез иновативните технологии. Знаехте ли, че при стъпване бос на плажа или на поляната, имунитетът ви веднага реагира. Белите кръвни телца на момента намаляват спрямо червените и организмът се предпазва.

А знаете ли, че има изследване, което е доказало че когато човек е влюбен имунитетът му става значително по-силен. Тази промяна се случва независимо къде човек се намира - дали в социална изолация или в прегръдките на любимия си като имунитетът му започва да работи на по-добра скорост. Така, че усмихвайте се, обичайте се и бъдете здрави!

Други публикации в сайта

Четенето е здраве.
© 2021 new-people.eu
crossmenuarrow-down