Внушителни нарколаборатории в България

от: 03/06/2021

Бойчиновци

Внушителна по размери наркооранжерия е разкрита в Бойчиновци през януари месец 2021-ва година. Криминалисти на ОД-МВР Монтана и служители от участъка Бойчиновци правят проверка на бивша производствена сграда. По време на акцията се установява, че въпросните помещения са пригодени за производство на марихуана.

Помещенията са оборудвани с модерна техника - релета с таймери, осветителни тела, въздуховоди, климатици, лампи и вентилатори. От едната от залите са взети саксии с 600 растения канабис, които са близо 52 килограма, а от друга - над 13 килограма суха трева. Впоследствие са установени и редица други нарушения като например незаконно присъединяване към електрическата мрежа на електроразпределителната компания.

Горна Росица

През октомври 2002-ра година в габровското село Горна Росица в училището е намерена своеобразна лаборатория.

Самите помещения са разположени на тавана на училището. За растенията се грижат двама 40 годишни мъже от района. Деветте килограма листна маса открита на мястото е изследвана с полеви тест и излиза положителна реакция за канабис.

Владая

През 2009-та година в близкото до София село Владая е разбита нарколаборатория помещаваща се в гараж свързан с основната част на къщата с тунел. Цялата къща и гаражът са изцяло шумноизолирани поради специфичния звук от машините за производство на наркотици.

Произвеждали са метамфетамин като цели 150 килограма амфетамин са били взети, които на черния пазар струват милиони. Източници споделят, че лабораторията е била свързана с престъпна група, а пък вече готовия продукт е бил приготвен за трафик. Възможните маршрути са както в Близкия изток и Турция, така и Западна европа.

Пазарджик

През 2020-та година в пазарджишкото село Капитан Димитриево е разкрита още една лаборатория. Самата лаборатория се намира в стара тухлена стопанска постройка край селото.

 Вътре са открити обособени за сушене на марихуана помещения и стая за пакетиране. По данни от БНР са взети 104 стръка листна маса и полиетиленов плик със сух канабис - общо около 21 килограма.

Летница

През август месец 2020-та година в град Летница, област Ловеч са разбити две нарколаборатории. Първата се помещава в центъра на града в сграда на хотел. Самото помещение за производство е скрито по гениален начин. В една от стаите се намира електрическо табло и до него хладилник. Самото електрическо табло обаче представлява масивна врата заключена с механизъм, който се намира в хладилника до електрическото табло. И така, когато се отключи тази врата се открива едно друго помещение. Има няколко врати и зад тях се намират въпросните помещения с трева за хиляди левове. В района непосредствено до хотела се намира втората лаборатория. Тя е прикрита чрез фирма за алуминиева дограма. Задържаните са 3 души и 700 растения марихуана.

Други публикации в сайта

Четенето е здраве.
© 2021 new-people.eu
crossmenuarrow-down