Планети - втори дом

от: 05/08/2021

Има много теории за това какви апокалптични събития биха могли да ни изселят от земята и те вече съвсем не звучат само като предположение, а има много доказателства за опасности, които мога да унищожат нашата плането. Ето няколко планети братовчеди, които могат да бъдат наш втори дом.

BLY 667 CC

Тази планета е определена за братовчед на Марс, а от нея можем да видим всичките й слънца. Тя има 3 звездна система и е на 23 светлинни години от нас. А също така е 3,8 пъти по-голяма от Земята, има скалиста повърхност и също така е 85% сходна с нашата Земя.

Там е изключително горещо като за хабитат, а температурите варират от 2000 градуса по Целзий до минус 18,8 градуса по Целзий. BLY 667 CC приема 90% от звездната светлина като едната й страна е напълно мрачна, а другата е постоянно обърната към звездите й. Смята се, че между тези хемисфери има вероятен шанс да има малко пространство където температурите да са горе-долу нормални.

Кеплер 62E

Кеплер 62E е 1,6 пъти по-голяма от Земята и има скалиста повърхност и е възможно да съдържа водоеми, които да се превърнат в океани след известно време. Една година там е равна на 122 дни и се намира на 1200 светлинни години далеч от нас.

Всички планети братовчеди са по-големи от Земята и заради този факт се наричат Супер Земи, което означава че са сходни с нашата планета за живот. На всяка една от тях има облачно синьо небе и топъл до хладен вятър. Кеплер 62E е с повърхност 20% по-голяма от тази на нашата планета, която е достатъчна за парниковия ефект и това прави планетата годна за живот.

Глайс 581G

Тя се намира на 20 000 светлинни години от нас и е открита от астронавта Стивън Волкт през 2010-та година. Една година там е равна на 67 дни и за нещастие тази планета е едностранно заключена откъм звездата си.

От страна на силната й атмосфера, живеенето на тази планета може да циркулира топлината от едната й страна правейки го много по-горещо отколкото тук на Земята. Вероятно е там да съществува вода, която да образува поне един океан. Планетата е 1,5 пъти по-голяма от Земята и температурата там варира  -35 до -10 градуса по Фаренхайт спрямо ниската енергия на звездата й. Всичко изброено дотук повишава възможността за живот на тази планета до 100%.

Кеплер 22B

Кеплер 22B е планета, която обикаля близо до звездата си и се намира на около 600 000 светлинни години от нас. Открита е през декември 2011-година и планетата е 2 пъти колкото Земята и 1 година там се равнява на 290 дни. Температурата там варира от 11 градуса по Целзий в най-лошия случай, а в най-добрият до 22 градуса по Целзий, което я прави годна за живот и оцеляване на човешката раса.

Годна е за задържане на вода, газ и кислород, което е оптимистично за водния живот и парниковия ефект като това може да задържи планетата в добри температурни граници. Ако нещо се случи със Земята след време тази планета ще може да бъде една от първите заместничка на Земята, защото е сходна с животът тук.

Марс

Марс е доста по-близо до нас и по всяка вероятност знаем много повече за нея отколкото за абсолютно всички изброени планети, а и трябва да се има предвид, че повече от космическите апарати са достигали до Марс. Марс може да бъде нашият втори дом и може би много скоро ще видим тези резултати когато астронавтите подготвят червената планета за живот. Тогава Марс ще бъде първият ни избор за нашето преместване, ако изобщо нещо някога се случи с нашата Земя. В полза на това са нейните древни почви, богати на вода, достатъчната слънчева светлина и сходството й с нашата планета.

Един ден там е само с 40 минути по-дълъг от този на Земята, а гравитацията на Марс е 38% по-слаба от тази на Земята, но в рамките на приемливия ранк от страната на това да можем да живеем спокойно там. Има достатъчно голяма възможност от това да има сълзотворни форми заради нейната тъмна атмосфера, която в момента предпазва планетата от слънчевата радиация и може да задържи кислорода на тази планета. Също така е възможно и да стане годна за дишане, както и на Земята. Компании като например Space X тренират екипи от астронавти, за да колонизират Mарс в рамките на годините до 2031-ва година.

Други публикации в сайта

Четенето е здраве.
© 2021 new-people.eu
crossmenuarrow-down