Офроуд авточасти и аксесоари за успешно офроуд приключение

от: 07/10/2021

Вграден въздушен компресор за офроуд

Офроудът постига възможно най-добро сцепление с гумите на автомобила. Повечето ентусиасти по офроуд правят това, като понижават налягането на въздуха в гумите си, преди да тръгнат на офроуд. Водачите обаче ще трябва да увеличат отново налягането в офроуд гумите, преди да управляват превозното средство по пътя. Необходимостта от регулиране на налягането в гумите е жизненоважно за всеки, който отива на офроуд пътуване, да вземе със себе си въздушен компресор. Качествен въздушен компресор ще може бързо да възстанови необходимото за пътя налягане в гумите, без да прегрява. Водачите трябва да получат въздушен компресор, който се свързва с акумулатора на превозното средство, тъй като тези, които се включват в спомагателните му контакти, могат да изгорят предпазителя.

Офроуд окачването е едно от най-важните направления в които трябва да сте на 100% сигурни и подготвени. Заедно с въздушния компресор, водачите трябва да помнят, че трябва да донесат и въздушен маркуч с голяма дължина. Трябва да има достатъчно дълъг маркуч, който да достига от акумулатора на автомобила до всяко колело, без да го дърпате много.

Офроуд стартер

Удобен инструмент за всички шофьори е стартера. Подготвянето на стартер когато батерията на автомобила се изтощи, предотвратява шофьора да се нуждае от колата на друг човек, за да я стартира отново. В миналото стартиращите офроуд авточасти можеха да струват голяма сума пари. Сега обаче има няколко достъпни опции с бонус функции като USB портове, фенерчета и възможност за зареждане на допълнителния контакт.

Ръчни инструменти

Всеки човек, който планира да излезе на офроуд с автомобила си, винаги трябва да разполага с добър набор от офроуд ръчни инструменти. Наличието на удобен набор от инструменти на механик дава на шофьорите възможността да отстранят безброй проблеми, които могат да възникнат по време на офроуд и не им позволява да се загубят и да останат на място в очакване да се появи механик. Комплектите ръчни инструменти за офроуд обикновено включват гаечни ключове, клещи и комплект контакти.

Работни ръкавици

Работните ръкавици са често пренебрегван аксесоар, който прави офроуд ремонта  много по-лесен. Поправянето на автомобил по време на офроуд може да бъде грубо за ръцете на човек, особено ако шофьорът трябва да изкопае купчина кал, пръчки и други отломки, преди да започне ремонт. За най-добра защита работните ръкавици трябва да бъдат изработени от здрав материал с кожени длани за захващане и водоустойчивост. Не забравяйте да вземете износоустойчиви работни ръкавици с ниска температура, ако през зимните месеци ще се движите извън снега.

GPS навигационна система

Да си на офроуд е страхотно преживяване, но забавлението бързо отшумява, ако в крайна сметка се загубиш. Докато традиционните хартиени карти са полезни, те лесно се разрушават, когато са изложени на мокри и мръсни условия, открити по повечето офроуд пътеки. Освен това сгъната хартиена карта не е най-сигурният начин да проследите къде се намирате или къде отивате, докато шофирате.

Наличието на навигационна система, която може да проследи къде сте били, е най-лесният начин да предотвратите евентуално загубване. Има самостоятелни GPS системи, които могат да направят това, но е по-добре да използвате удобни и лесни за употреба приложения като Hema Maps Explorer. Приложения като тези са налични на повечето смартфони или таблети с GPS.

Офроудът е едно от най-вълнуващите хобита. Позволява ви да се насладите на открито, да се отдадете на приключението си и да разпалите страстта си към превозни средства едновременно. Независимо дали сте нов в спорта или опитен ентусиаст на офроуд, наличието на подходящи инструменти под ръка, когато сте на офроуд, е разликата между успешно пътуване и пълно бедствие.

Други публикации в сайта

Четенето е здраве.
© 2021 new-people.eu
crossmenuarrow-down