Най-здравите автомобили

от: 08/08/2021

Ако имате някакви съмнения как изглежда пазарът на автомобили в България, ето ви малко статистика от Пътна Полиция. Регистрираните нови коли за по-малко от година са малко над 38000, регистрираните коли на възраст над 10 години са 182000, което е 5 пъти повече. Това обяснява и огромния интерес към всякакви класации за надеждност на автомобилите втора ръка а сред тях една от най-обективните е тази на германската асоциация за техническа инспекция или TÜV. Вместо на анкети с клиенти тя се опира на данните от стотици хиляди технически прегледи извършени в сервизите. Резултатите се обобщават по възрастови групи като двете, които са от най-голямо значение за българския пазар - първата е до 9 години, а втората е до 11 години.

Автомобили втора ръка до 9 години

1. Porsche 911

При 9 годишните както и във всички останали категории най-надеждната кола е Porsche 911 макар и с доста по-малък среден пробег от останалите.

2. BMW X1

На второ място донякъде изненадващо попада BMW X1 на фона на останалите модели на баварците, които обикновено са към средата на таблицата.

 В десятката попадат още Audi TT,  Volkswagen Golf , Audi Q5 и Mercedes E-Class купе, Mercedes SLK, Honda Jazz и Mercedes GLK.

Audi TT

Volkswagen Golf
Audi Q5
Mercedes
Mercedes GLK
Honda Jazz

Най-масовия модел на Тойота влиза в топ 25 като най-челно класираната кола е Renault Scénic  на 34-то място. По-назад са популярни модели като Ford Mondeo, Volkswagen Passat,  Ford Focus, Mazda 3 и особено Qashqai. В дъното на таблицата са предимно френски коли включително Renault Clio, Citroen C4 и Peugeot 206. Там са също Volkswagen Sharan и бюджетната Dacia Logan.

Автомобили втора ръка до 11 годишни машини

При 11-годишните машини отново лидерът е Porsche 911. Пред Mazda 2, Audi TT, Mercedes SLK, Volkswagen Golf Plus, Toyota Auris, Toyota Corolla Verso, Opel Agila, Volkswagen Tiguan, Mercedes A-class . Японските марки се представят впечатляващо добре тук с изключение на Nissan, чийто бестселър Nissan Qashqai пак е на самото дъно.  Volkswagen Golf е 23-ти, BMW серия 3 е 36-то място,  Šcoda Octavia е 46-та, а Е-класата на Mercedes и Volkswagen Passat са във втората половина.

В последната десятка освен Nissan Qashqai попадат 5 френски модела плюс произвежданата от Renault Dacia Logan,  а също и Volkswagen Sharan, който според TÜV е най-ненадеждният Volkswagen в историята.

Други публикации в сайта

Четенето е здраве.
© 2021 new-people.eu
crossmenuarrow-down