Можете ли да поставите матрак на пода и така да спите

от: 28/07/2022

Този въпрос е наистина един от най-често задаваните въпроси, свързани с матраци в онлайн форумите и общностите. Този въпрос всъщност се свежда до това дали можете да спите на традиционен или дунапренен матрак без подматрачни рамки или основи. За да отговорите на този въпрос, трябва да знаете плюсовете и минусите на всяка една от тези опции.

Спане на пода

Спането на пода директно върху матрак звучи като страхотна идея за някои хора като те смятат, че ще им е по-удобно и няма да им се налага да купуват или сглобяват частите на леглото и подматрачните рамки, но трябва да сте информирани за недостатъците на спането на пода.

  1. Първо, няма да можете да използвате никакво покритие или чаршафи, което означава, че през нощта ще бъде много студено.
  2. Второ, не е безопасно за гърба ви, защото ще ви трябва възглавница, което означава, че шията ви няма да бъде поддържана и няма табла, която да ви държи изправени.

Недостатъците надвишават предимствата в тази ситуация, така че препоръчваме да закупите или сглобите легла или спални, преди да използвате своя нов матрак. Поставянето на матраци директно на пода е малко вероятно да причини някакви физически проблеми, освен ако нямате вече съществуващи състояния. В този случай трябва да говорите с Вашия лекар, преди да опитате да спите на матрак на земята, тъй като твърдата повърхност може да окаже по-голям натиск върху тялото ви в сравнение с матраци вътрху подматрачна рамка и основа на леглото.

Недостатъци:

  1. Липсата на вентилация между пода и матрака ви, в сравнение с матраци върху подматрачна рамка и основаза легло, може да доведе до други здравословни проблеми и да намали продължителността на живота на матрака.
  2. Подовете са покрити с мръсотия, прах, пух, влакна и други неприятни неща. Не само, че сте много по-близо до целия този боклук, той може да се скрие под матрака, който е поставен на пода. Междувременно нещата, които падат от тялото ви през нощта, включително косата, кожата и потта, също ще проникнат и ще останат там.
  3. Тези натрупвания на мръсотия и пот върху вашите матраци могат да доведат до появата на мухъл, заразяване и дори растеж на бактерии в зависимост от околната среда. Места, които стават доста горещи и влажни, са особено податливи на тези вредни влияния като това не само излага здравето ви на риск, но и ще повреди матраците.

Можете ли да върнете матрак?

Връщането на един матрак в магазин за матраци може да бъде трудна задача, особенно ако сте го ползвали директно върху пода, защото аргументите относно комфорта, неизправностите и други при използването на матрака могат да се считат за субективни или част от „нормалното износване“.

Други публикации в сайта

Четенето е здраве.
© 2021 new-people.eu
crossmenuarrow-down