Използвани, реновирани или употребявани лаптопи

от: 18/06/2022

Покупките с отстъпка или на промоция на нови лаптопи са често срещани през цялата година, но тези отстъпки могат да избледнеят в сравнение с това колко можете да спестите, като пазарувате използвани и ремонтирани лаптопи. Разглеждайте вашите опции и ще знаете за потенциалните опасности, за да сте наясно да решите дали наистина си струва да платите много повече и да купите чисто нови, а не лаптопи втора ръка.

Често срещани въпроси при покупка на лаптоп втора ръка:

  • Мога ли да получа гаранция за лаптопи втора употреба?

Гаранцията зависи най-вече от продавача на лаптопа втора ръка - дали е тествана машината, дали се подменени всички повредени части, дали ще получите официален документ или фактура за своята покупка и много други относителни фактори.

  • Искате ли първо да стесните избора на лаптоп втора ръка поне до марка и модел?

За да пристъпите към закупуването на компютър или лаптоп втора употреба е добре като за начало да си направите сами проучване относно различните най-нови модели на марки като HP, DELL, Fujitsu, Toshiba, Lenovo, Apple и други и да видите ценовия диапазонна новите лаптопи, за да можете да се ориентирате колко си заслужава да дадете за лаптоп втора ръка.

  • Каква е разликата между ремонтиран лаптоп и лаптоп втора употреба?

Ремонтиран или възстановен лаптоп обикновено представлява професионално възстановен от производител или търговец на дребно до най-близкото състояние до „като нов“. Ремонтираните лаптопи много често идват с гаранция. Лаптопите, които по-често смятаме за „употребявани“, обикновено са използвани лаптопи от частни лица, продавани от предишните им собственици и тяхното състояние ее несигурно. Ремонтирани или реновирани лаптопи винаги се продават директно от производител, търговец на дребно или професионален търговец в магазин за компютри. Те или ще изглеждат „като нови“ (особено ако са върнати от предишния си купувач скоро след покупката или са със стар модел на дисплея), или ще бъдат оценени по качество, така че може да сте сигурни в какво състояние ще ви бъде даден лаптоп преди да го купите. Цените често може да са по-високи при реновираните лаптопи, отколкото на пазара за лаптопи втора употреба, тъй като машините са проверени от професионалисти, за да се уверят, че са в изправност и в добро физическо състояние. Обикновено имате гаранция от някакъв вид, тъй като се продават от професионален търговец на дребно.

Други публикации в сайта

Четенето е здраве.
© 2021 new-people.eu
crossmenuarrow-down