С бебе на път

от: 29/08/2022

Има доста неща, за които трябва да помислите когато тръгвате на път с бебе или малко дете - ето някои от нещата, които не трябва да забравяте:

Преносимо бебешко легло / кошара

Ако наемате апартамент или къща, шансовете да има налично и то да е като това удома са много малко. Дори ако хотелска стая предлага такова, легло под наем за вашето бебе може да звучи ужасно или наистина да не е вашето нещо. Има преносими кошове за новородено и кошари, които не заемат много място и ще улеснят и деня и нощта ви като можете да ги закупите от почти всеки детски магазин онлайн.

Нахранете бебето когато е гладно

Често ще чуете, че е най-добре да изчакате и да нахраните бебето си точно преди да влезете в самолета или да тръгнете на път с кола или автобус, защото така вашето бебе ще заспи и ще стане ангелче по време на полета или пътя. Въпреки че изглежда, че концепцията има силни доводи - факт е, че ако не нахраните бебетата в момента, те огладняват, стават кисели и пътя ще е кошмар.

Запазете хладнокръвие

В даден момент е нормално да се побъркате на първата си ваканция с новороденото бебе. Бебетата може да имат колики и да плачат неудържимо или да получат обрив от пелени поради допълнителното триене, което причинява пот през лятото. Но винаги има решение - ако не може да заспи бебето, може да опитате да го повозите в бебешката количка, това успокоява бебетата или пък да го полюшкате в столче за кола.

Уверете се, че сте опаковали багажа си за всеки възможен случай, за да сте спокойни, независимо дали става дума за капки, които ще ви спасят от коликите, или малко пудра от детски магазин, която да абсорбира потта. Изборът на течен талк ще улесни живота ви, тъй като досадните частици прах няма да създават бъркотия, когато сменяте памперсите особено навън в бебешката количка.

В други случаи може да не знаете какво се случва или защо бебето ви е толкова раздразнително и капризно и другите хора може да ви гледат странно. Не забравяйте, че много други хора имат или са имали бебета като вас, така че със сигурност ще срещнете хора, които ще ви съчувстват и ще ви предложат помощ, дори и като разходят за малко бебето в бебешката количка докато се успокоите.

Ново мислене за празниците

Преди сте пътували, мислейки си, че можете да посетите всички забележителности и модерни ресторанти в 3-дневно пътуване. Тези дни обаче ще са трудни с появата на вашето бебе - започва нова ера, в която ще сте с малко дете със своите нужди с бебешка количка или кош за новородено от детски магазин навсякъде. Преминаването през охраната на летището ще отнеме повече време и дори разходката из града с бебешка количка ще бъде с различно, по-спокойно темпо. Разделянето на деня на по-малки части, връщането в хотела или апартамента за почивка през деня ще направи живота ви и този на вашето бебе по-добър. Ако се отправяте към плажа, уверете се, че имате слънцезащитен крем, който е специално създаден за бебешката кожа и се уверете, че бебето е на хладно и щастливо, най-добре е да носите на плажа със себе си или бебешката количка или кош за новородено.

Други публикации в сайта

Четенето е здраве.
© 2021 new-people.eu
crossmenuarrow-down