Не съхранявайте тези неща на тавана и в мазето

от: 13/03/2023

Таваните и мазетата са много практични и удобни за съхраняването на всякакви вещи, но има такива, които не бива да държите там, защото ще се повредят механизмите или самата им структира и ще отидат на боклука. Именно затова в следващите редове ще научите кои са те.

Почистване на мазета и тавани от повредени музикални инструменти

Ясно е, че е твърде вероятно да се изкушите да метнете старите си барабани или пък китарата на баща ви на тавана или в мазето мислейки си, че ще устоят на времето и ще ги откриете в същото състояние, но по-добре пак помислете преди да го сторите. Температурите на тавана варират непрекъснато, а дървения материал попива влагата като впоследствие се разширява или пък свива и това го съсипва. Съхраняването на ценни музикалнии инструменти като китари, цигулки, виолончело и други видове, които са изработени от дърво, на тавана със сигуност ще ги съсипе. Най-лошото е, че освен че ще се разделите с любимите си музикални инструменти, ще се наложи и да се заемете с почистване на мазета и тавани и извозване на отпадъците. Вместо това е много по-добра идея да освободите някой рафт в килера в апартамента или етажа от къщата си, където температурата е константна и няма влага. 

Съсипани кожени вещи - почистване на мазе

Всички изделия от кожа като якета, обувки, портмонета и кожени дивани, не бива да се съхраняват на тавана или мазето, тъй като студа и топлината унищожават еластичността на самата кожа и я съсипват. Почистването на мазета или тавани след разпаднали се кожени изделия е доста неприятна работа, защото остават много боклуци от падналите парчета. По-добре да се обърнете към професионалисти кърти чисти извозва цени, за да си спестите главоболията.

Не оставяйте книги на тавана или в мазето

Не бива да оставяте книги, както и ценни документи и снимки в мазето или на тавана, тъй като те изискват съхранение на сухо и проветриво място. Големите колебания в температурите и влажностите в помещенията ще съсипят тези предмети. На всички е ясно, че никой не харесва мухлясали вещи. 

Никаква електроника в мазето или на тавана

Нали знаете как ви пада батерията на телефона и се изключва, ако го забравите в колата или някъде другаде. Е същото се случва и с всяка друга техника без постоянна температура. За да не трябва да ги премахвате с качествено почистване на мазета и тавани, просто ако не ви трябват, ги рециклирайте или повикайте фирма за тази работа.

Никакви консерви на тавана

Може да е излъжете да превърнете тавана си на своеобразен склад за всякакви консерви, но по-добре не го правете. Температурните колебания на таванското помещение ще компрометират вакуума в консервите и няма да стават за ядене и ще се наложи да ги изхвърляте, а това би било жалко. 

Какво се случва с дрехите на тавана и в мазето?

Намирането на място за всички дрехи, които не носите си е трудна работа, особено ако нямате достатъчно голям гардероб и шкафове в апартамента. Каквото и да решите да правите с тях, не ги складирайте на тавана или в мазето. Няма да искате да ги погледнете и пипнете дори след време заради миризмата на плесен и мухъл. За да се отървете от тях ще е нужно професионално почистване на мазета и тавани.

Най-добре е да съхранявате всичко, което е ценно, на сигурно място. Вече научихте няколко съвета как да съхранявате предмети, без да се налага после основно почистване на мазета или тавани.

Други публикации в сайта

Четенето е здраве.
© 2021 new-people.eu
crossmenuarrow-down