Предимства на акумулаторните електроинструменти

от: 23/03/2023

Предимствата на акумулаторните електроинструменти са наистина много, но най-голямото е, че те са портативни, можете да отидете където си пожелаете с тях и те ще ви свършат работа. Едни от най-използваните са акумулаторните винтоверти, които можете да откриете във всеки голям строителен магазин София като разнообразието е голямо особено в зависимост от параментрите и акумулаторните им батерии. В статията ще научите всичко за акумулаторните винтоверти, за да можете безпроблемно да свършите всяка задача успешно.

Видове акумулаторни батерии за винтоверти

На пазара се предлагат винтоверти с различни видове акумулаторни батерии – първия модел са с никел-кадмиеви (NiCd) батерии, вторият – с литиево-йонни (LiIon) батерии и третия е с никел метал-хидридни (NiMH) батерии.

  • NiCd акумулаторни батерии са изградени от клетки, които са последователно свързани с напрежение на всяка от порядъка на 1.2V. Това напрежение се променя като при сваляне е 1.5V, а при изтощена батерия е точно 1V.
  • NiMH акумулаторни батерии работят със същото напрежение като при NiCd, но ви дават близо 20% повече време в работен режим.

Трябва да сте наясно с някои от особеностите при ползването на винтоверти с акумулаторни батерии от тпървите 2 вида. Когато си купувате нови акумулаторни винтоверти те ще имат производствено време за работа най-много в рамките на максимум 5 зареждания на батерията. Най-добре е и най-щадящо за самите батерии да ги зареждате само когато са тотално разредени и не можете да ползвате акумулаторния си винтоверт. Ако ги зареждате когато ви падне, то ще намалите времето за работа на батерията с едно зареждане и така може да се наложи скоро да си купите допълнителна акумулаторна батерия от строителен магазин София. Хубаво е да знаете, че батериите сами се разреждат напълно когато не ползвате вашите акумулаторни винтоверти в продължение на повече от 6 месеца. 

  • LiIon акумулаторни батерии са с различно напрежение от горните 2 вида и то е 3.6V. Когато са напълно заредени вашия акумулаторен винтоверт може да разчита на напрежение от 4.1V, а при тотално разреждане - 2.7V. Техен много голям плюс е, че са значително по-леки от другите два вида, което в комбинация с по-високото напрежение дава на винтовертите оптимални размери с минимално тегло.  

Много голямо предимство за тези LiIon батерии е това, че безпроблемно могат да се дозареждат когато си пожелаете, което не променя техните качества и не ги съсипва като при първите два вида. Друго предимство е, че когато не се използват те не се разреждат сами като горните два вида и могат да останат заредени както са си били и след 1 година да ги ползвате отново без да си зареждате винтоверта. Разбира се, имат си и малък недостатък и това е, че са с по-висока цена спрямо други два вида.

Атмосферни условия за работа с акумулаторни винтоверти

Трябва да знаете, че самото зареждане на батериите на вашия винтоверт е най-добре да се осъществява при определени температури. Подходяща температура за зареждане на повечето винтоверти е 0-45 градуса по Целзий. Съхранението на акумулаторните винтоверти е добре да е на температури от -10 до +50 градуса като не бива да е на пряка слънчева светлина. Зарядните устройства на всички видове винтоверти влизат в комплекта когато ги закупите от строителен магазин онлайн, но имате възможност, ако ви потрябват да си купите и отделно. При тях е най-важно времето на зареждане на батерията, което е в пряка зависимост от вида й и е от 30мин. до 6ч.

Наистина е много кофти когато акумулатора на винтоверта ви падне докато работите и трябва да чакате да се заредибатерията му като може дори да сте на обект без ток и всичко да се провали. Има решение и на този проблем - или да си купите от строителен магазин допълнителна батерия за винтоверта или да си вземете още в началото винтоверт в комплект с 2 батерии.

Други публикации в сайта

Четенето е здраве.
© 2021 new-people.eu
crossmenuarrow-down