Технология за отглеждане на индустриален коноп

от: 25/08/2021

През 2019 г. ЕС включва индустриалния канабис в каталога на Новите храни, което означава, че преди 1997 г. листата и цветовете му, както и екстрактът от него, не са били консумирани в значителна степен.

Всъщност конопът е от ботаническото семейство на канабиса. В момента отглеждането на индустриален конопсамо за влакна, семена за фураж и посев официално е разрешено в България и има издадени над 100 официални лиценза за това. Доказано е, че конопът е полезен за имунната система и помага за концентрацията. Освен това, може да се използва за производството на дрехи, строителни материали, въжета и др.

Отглеждането на коноп вкъщи не е трудно, стига да знаете какви условия трябва да създадете за растенията и какви грижи да полагате.

Кои фактори са важни за отглеждането на индустриален коноп у дома?

Както за всяко растение, така и за канабиса са от значение фактори като почва, светлина, температура, поливане и подхранване.

Почвена смес

Подходяща за конопените растения е почва, богата на калий, фосфор, азот, както и калций, желязо и сяра в минимални количества. Важно е нивото на рН да бъде 5,5-7.

Подходящи почвени смески ще намерите в цветарски магазин или в някой гроушоп. Добър вариант е почва от 50 л canna terra professional, която съдържа всички нужни елементи за растенията ви през първата седмица.

Осветление

Най-подходящи за осветление на канабиса са натриевите или LED лампите. Спектралният състав на обикновените крушки няма да има добър ефект. Изберете HPS, HID, LED или флуоресцентни лампи за отглеждане на растения.

Температура

За успешно отглеждане на канабис у дома оптималният температурен диапазон е 22-27°. Ако е по-широк, например 16-35°, може да не получите добра реколта.

Поливане

При покълване на семената е нужна много влага, а след това поливките трябва да стават на 3-5 дни. Ако почвата на 2-3 см дълбочина е суха, това означава, че е нужно обилно поливане.

Подхранване

Въпреки че канабисът се адаптира лесно към новите условия, растенията се нуждаят от хранителни вещества. Може да изберете органични или минерални торове. И двата вида поддържат точния баланс на хранителни вещества, но органичните се усвояват по-бавно от минералните, а минералните не насищат почвата с достатъчно полезни вещества. Изборът е ваш, като най-добре е да се посъветвате със специалист или да експериментирате.

Какви са преимуществата на гроубокс технологията?

Ако искате да постигнете отлични резултати, много добро решение е гроубокс технологията заради редицата си предимства:

  • Създава строго контролирана среда, подходяща за здравословното развитие на растенията;
  • Позволява инсталирането на подходящо осветление;
  • Осигурява възможност за добавяне на покритие от пенофол в ролята на светлоотразител и изолатор;
  • Предлага цялостна вентилационна система, често допълнена от филтър с дървени въглища за премахване на нежелани миризми.

Във всеки един специализирани growshop магазин можете да откриете различни по размер гроубоксове. Например комплект Homebox Klima 400W е с вместимост 7 л х 10 бр. саксии, а в гроубокс от по-висок клас Bud Box Pro White XL+ с размери 15/300/200 см може да отглеждате много по-голям брой растения.

В зависимост от вашите нужди, всеки гроубокс ще ви позволи лесното създаване и поддържане на микроклимат, за да получите добра реколта индустриален коноп.

Други публикации в сайта

Четенето е здраве.
© 2021 new-people.eu
crossmenuarrow-down