Как да изберете котешка тоалетна

от: 09/01/2023

На пазара се предлагат най-различни видове котешка тоалетна както като форма и размери, така и откъм пълнежа за нея. Избора на котешка тоалетна е изключително важен за комфорта и здравословното състояние на вашата котка и е добре да имате по-голям избор от голям зоомагазин

Изборът на котешка тоалетна

Първото нещо, което трябва да направите, когато имате котка, е да изберете подходящия размер котешка тоалетна именно за нея. Ако имате малка котка, трябва да си вземете малка котешка тоалетна, която може да е както затворена, така и открита. Ако имате по-голяма котка, трябва да вземете по-голяма котешка тоалетна, за по-голям комфорт е желателно да е отворена. Котката ви се нуждае от подходяща най-вече по размер тоалетна спрямо нейната порода като е добре да е около два пъти по-дълга, отколкото широка.

Почистването на котешката тоалетна

 Собствениците на котки, които са загрижени за опазването на околната среда, ще предпочетат пълнеж за котешка тоалетна, произведен от естествени материали, които няма потенциално да компрометират здравето им и това на домашните любимци и няма да причинят замърсяване.

Изключително важно нещо, което трябва да правите редовно, е да почиствате котешката тоалетна. Котките са изключително, дори извънредно чистолюбиви животни, тъй като в тяхната природа е заложено да ловуват и не бива да имат миризма, защото ще ги усети плячката. Това означава да почистите както самата кутия, така и да отстраните отпадъците и след това да я измиете и подсушите. Можете да направите това, като използвате лопатката към котешката тоалетна.

Форми, видове и пълнеж за котешка тоалетна

На пазара се предлагат много и различни видове котешка тоалетна както спрямо формата и големината на самия съд, така и за пълнежа. Съществуват и много различни по форма котешки тоалетни - правоъгълни, кръгли, квадратни като могат да са отворени или затворени. Всичко зависи от това какво искате вие и какво ще се хареса именно на вашата котка.

Когато търсите добра котешка тоалетна, трябва да вземете предвид размера на котешката тоалетна. Уверете се, че тя е достатъчно голяма за вашата котка, за да не й е тясно. Ако не разполагате с достатъчно голяма котешка тоалетна, най-добре е да си купите такава от зоомагазин. Много котки не обичат да използват твърде малка котешка тоалетна, защото ги кара да се чувстват некомфортно. Вместо това те просто използват пространството около кутията. Трябва да помислите и за вида на пълнежа за котешка тоалетна, който искате да използвате. Някои хора обичат да използват котешка тоалетна на основата на глина, докато други предпочитат пясъчната тоалетна или бентонита. Всичко зависи от това каква миризма искате да избегнете и дали сте биоподдръжници, които не искат да замърсяват околната среда. Има много модели биоразградими пълнежи за котешка тоалетна. 

За всяка котка котешката тоалетна е основен консуматив от зоомагазин и е важно как ще я подберете, за да се чувства добре домашния ви любимец. Най-добрата котешка тоалетна е тази, която котката ви харесва най-много. Ако искате да сте сигурни, че котката ви е доволна от своят пълнеж за котешка тоалетна, то трябва да разгледате съставките и да се уверите, че те са подходящи за вашата котка.

Други публикации в сайта

Четенето е здраве.
© 2021 new-people.eu
crossmenuarrow-down